Nicăieri nu-i ca acasă!

Informații oficiale despre eveniment

Dacă în 2021, Raliul Maramureșului a contat ca etapa cu numărul 3, având un coeficient de 1,2 ceea ce a însumat 142,20 de km de probă specială pe asfalt, în acest an, etapa din nordul țării va conta ca prima etapă a sezonului 2022 dintr-un program total de 9 etape. Printre altele, o altă diferență față de sezonul precedent va fi că Raliul Maramureșului va avea coeficientul 1 și va totaliza 138,35 de km din care 3,80 de km vor fi parcurși de echipaje pe macadam, în cadrul unei probe noi, despre care însă vă vom detalia în cele ce urmează. 

   Ediția din acest an a Raliului Maramureșului va debuta oficial în data de 8 aprilie, atunci când, în seara zilei de vineri va avea loc Startul Festiv desfășurat în aceeași locație asemenea ediției din 2021. În aceeași zi, începând cu orele 15:30 și până la 19:00, echipajele vor parcurge cei 3,80 de km de Shakedown pe segmentul probei speciale “Copalnic“. 

   Cu toate acestea, concursul propriu-zis va începe ziua următoare, în data de 9 aprilie, raliul debutând la ora 10:13 cu una dintre cele două probe noi – Preluca. După cei 16 km, echipajele se vor îndrepta către binecunoscuta probă Copalnic, una dintre cele mai tehnice și spectaculoase probe de asfalt din Campionatul Național de Raliuri Betano, startul primei mașini de concurs fiind programat la ora 11:16. Până la regruparea programată la mijlocul zilei, concurenții vor parcurge și cea de-a treia probă, Codru Butesii fiind cea de-a doua probă specială nouă programată pentru Raliul Maramureșului din acest an. Ce este mai spectaculos pentru această probă nou introdusă este că va măsura 20,90 de km și va avea o porțiune comună cu o parte a probei Preluca, startul acesteia fiind preconizat pentru ora 11:59. După regruparea și vizita în parcul de service din Baia Mare ce va dura aproape 2 ore, începând cu ora 14:32 (startul primei mașini pe proba Preluca 2) echipajele vor parcurge aceeași buclă, iar ulterior vor reveni în municipiul reședință de județ al Maramureșului, unde după o nouă regrupare și vizită în parcul de service de aproape 2 ore, echipajele vor parcurge prima probă Super Specială organizată în centrul unui oraș după ce pandemia a stopat acest aspect timp de doi ani. 

   Programul celei de-a doua și totodată, ultimei zile de concurs va aduce în atenția echipajelor alte două probe speciale, prima dintre ele fiind programată pentru ora 09:23 unde echipajele vor porni pe a treia trecere pe proba specială Codru Butesii, în timp ce Power Stageul la urcare pe Gutin va completa programul de 9 probe speciale ale ediției din acest an a Raliului Maramureșului.

   În ceea ce privește programul Campionatului Național de Rally2, acesta va consta în cele două treceri de sâmbătă pe Codru Butesii la care se adaugă și proba Super Specială din centrul municipiului Baia Mare, în timp ce ziua a doua va consta într-o nouă trecere pe aceeași probă Codru Butesii și desigur, Power Stageul în lungime de 21,40 de km. De menționat este faptul că timpii de start pentru CN Rally2 sunt pur informativi. 

   Un alt aspect diferit față de ediția din 2021 este amplasarea comandamentului/secretariatului cât și a parcului de service, acestea găsind gazdă la Millenium Business Center M1 în cazul secretariatului, centrului media cât și al comandamentului, respectiv în Centrul Vechi, Piața Libertății în ceea ce privește atât parcul de service cât și cel închis. 

Documente oficiale:

• Regulament particular

• Plan orar CNRB/CNRVIB

• Plan orar CNR2B

• Harta generală CNRB/CNRVIB

• Harta ziua 1 CNRB/CNRVIB

• Harta ziua 2 CNRB/CNRVIB

• Harta generală CNR2B

• Harta ziua 1 CNR2B

• Harta ziua 2 CNR2B

• Harta Super Specială

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN – jurnalist sportiv autorally.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »